Održan piknik na Cesargradu

Već punih dvadesetak godina uz razne druge kulturne i sportske aktivnosti koje se održavaju u sklopu Dana grada Klanjca, koji pada na 4. svibnja, HPD Cesargrad prvu nedjelju nakon tog datuma uspješno organizira “Piknik na Cesargradu”.

Unatoč šarenoj vremenskoj prognozi koja nam je na svim popularnim vremenskim portalima cijeli tjedan “prijetila” kišom, u četvrtak je nakon poziva DHMZ-u ipak pala odluka da se ide u organizaciju. I kak su nam rekli meteorolozi, tak je i bilo. U još toplo i vlažno jutro popraćeno laganom proljetnom kišicom koja nas ipak nije zaobišla, posjetitelji su se ipak počeli okupljati. Već oko podne vrijeme se stabiliziralo i počelo proljepšavati, da bi nas ostatak dana sunce nagradilo svojom ugodnom proljetnom toplinom.

Kao i svake godine, kroz našu malu zelenu oazu podno Cesargrada taj dan je prošlo oko stotinjak gostiju, a sudeći po kotlu graha koji je planuo, možda i nešto više. Uz vrhunski planinarski grah, domaće kolače, bogatu eno ponudu, odmjeravanje snaga najmlađih u potezanju štrika i naše drage tamburaše iz tamburaškog sastava TS Ekipa dobra zabava bila nam je zagarantirana do ranih večernjih sati.